Cxense Display
IDEER

Tøjdesigner pimper campingvogne

Marianne Ingvardsen har virksomheden Design Camp, som hun er kreativ direktør og medejer af. Det hele startede på en campingferie for et par år siden, da hun pimpede sin egen campingvogn. Hun syntes, at branchen sov lidt på det område, og det ville hun gøre noget ved.
IDEER

App’en ordner regnskabet

eBogholderen.dk er virksomheden bag et revolutionerende koncept inden for bogføring. I stedet for at sende alle bilag i papirform til din bogholder, tager du blot et billede af dem gennem eBogholderens mobilapp, og derefter bogføres de.
IDEER

Det grå guld - mere gyldent end gråt

SENIORVIKAR er, som navnet indikerer, et vikarbureau for seniorer. De to kvinder bag vil skaffe jobs til seniorer og gøre ansættelsen af dem nemmere for virksomheder. Men ambitionen er også at påvirke samfundets holdning til seniorer på arbejdsmarkedet.
IDEER

Fra virksomhedsleder til iværksætter på en weekend

På en weekend ændrede livet sig radikalt for Jesper Andersen, og de trygge rammer og den faste lønseddel gennem næsten 15 år blev pludselig hevet væk under benene på ham. Men massefyringerne var det spark, der skulle til, for at han kunne kaste sig ud i eventyret som iværksætter.
IDEER

10 tips til en god app

Smartphones er efterhånden blevet allemandseje, hvorfor mennesker i alle aldre, som det mest naturlige, browser rundt mellem EndoMondo, banken og udvalget af lokale restauranter. Den teknologiske udvikling åbner for enorme kommercielle muligheder men stiller samtidig nye og høje krav til virksomhedernes tekniske kompetencer og kreativitet. For at blive klogere på hvad den gode app består af, har vi bedt Tim Ingvorsen fra Laybls give ti tips.
IDEER

Husk din yndlingsvin

Heini Zachariassen har udviklet mobilapplikationen Vivino, der kan hjælpe dig med at finde en god flaske vin - og med at huske den vin, du har drukket. Den allerede populære app skal revolutionere måden, vi køber vin på.
IDEER

Sprogøre for musik

Laura Valesin, 31, har fundet sin helt egen niche. Hun lever af at undervise operasangere og teatergængere i ”opera-italiensk”, et ældre poetisk og lyrisk sprog, som ingen andre underviser i herhjemme.
IDEER

Køkken uden komfur

Jesper Rydahl, 35, har åbnet 42ºRaw, som er Danmarks første juice- og salatbar baseret på raw food. Raw food består af veganske råvarer, som tilberedes ved maks. 42 grader. Cafeen, der hverken har ovn eller kogeplader, er placeret midt i Københavns shopping-centrum i Pilestræde. Målet er at give raw food en ny og mere mainstream identitet.
IDEER

Andre boller på suppen

Nicolai Jæpelt, 33, og Kristian Nørlyng, 29, åbnede for to år siden den økologiske suppe- og cocktailbar Soupanatural på Nørrebro i København. Devisen har fra starten været, at det betaler sig at gøre det rigtige for mennesker, miljø og samfund. Nu er dørene slået op til bar nummer to, og mindst fire mere er på vej.
IDEER

Prisvindende papkrykkeiværksættere

Danish Cardboard Tech har med rekordfart skabt en forretningsidé, som de vil sælge i hele verden. I processen fra idé til plan, etablering af virksomhed, prototype og snarlige launch har det unge team fra Aarhus ikke fulgt nogen bestemt, strategisk masterplan. De er strøget ud over stepperne ved at følge deres mavefornemmelse, stille op til massevis af konkurrencer og være åbne i fortællingen om deres idé.
IDEER

Sociale Iværksættere vil give dig den ultimative superfood

Vindere af Venture Cup i kategorien socialt iværksætteri
IDEER

Kører det for din virksomhed?

Kan man tale om, at der er gået iværksættersport i at starte nye transportløsninger op – delebiler, lejebilstjenester, samkørselsmuligheder osv. taler i hvert for det. Så skal du til forretningsmøde i den ene ende af landet, er du ikke længere stavnsbundet af DSB eller af at skulle eje et transportmiddel. Det har betydning for dig som i værksætter, da det giver dig større muligheder for at prioritere, hvordan du skal komme fra A til B.​
IDEER

Nyt liv til gamle bøger

Josefine Ottesen elsker bøger. Med egne ord er hun nærmest bibliopat, og passionen deler hun med sin niece Anne Mendelsohn. Sammen åbnede de i juli måned JosefineO.dk, som er en netboghandel med antikvariske bøger, der søger nyt hjem.
IDEER

Til tops med brugervenlighed

Dorte Gro, 26, åbnede i sommeren 2010 et konsulentfirma, der hjælper virksomheder med at gøre deres hjemmesider mere brugervenlige. Firmaet, der bærer hendes eget navn, har allerede nu en hjemmeside, der ligger helt i toppen på FDIH's Website Index.
IDEER

Forkælelse til din bærbare

De to studerende Anders Hansen og Mads Lehnert har åbnet netbutikken CoverMe, som kan levere computercovers og -etuier med et udseende og design der er anderledes, end det man ellers ser på det danske marked.
IDEER

Guld for enden af regnbuen

Da Emma Jorn for to år siden skulle lave sit afgangsprojekt fra Kolding Designskole, faldt valget på en regntøjskollektion til kvinder. Kollektionen har vundet to iværksætterpriser, og målet er at gøre regnvejr til en sjovere oplevelse.
IDEER

Netværk for vognmænd

Karsten Kjær, 40, er administrerende direktør i Wuxus, som er et netværk af vognmænd, der tilbyder transportløsninger til erhvervskunder. Netværket skal gøre det lettere for den enkelte vognmand at styre sin forretning og samtidig give kunderne bedre priser.
IDEER

Det digitale stempelkort

Christian Burfelt, 29, og Søren Bo Steendahl, 26, udgør halvdelen af teamet bag Poteo, som er en gratis mobil-applikation, der digitaliserer stempelkort. Ideen er at gøre det nemmere for stamkunder at opnå bonusser og samtidig give virksomheder mulighed for at få et enkelt loyalitetsprogram, der kan optimere deres salg.
IDEER

Den rette hylde

Behovet for en ny hylde og købet af en dekupør-sav satte gang i forretningen Junno & Unno, der udvikler hylder i genbrugeligt materiale.
IDEER

Vandrende profil skal sikre patienter

Lars Jessen og Tonni Mikkelsen har i regi af virksomheden Life-Partners A/S udviklet et nyt softwaresystem, der skal effektivisere fitness- og sundhedsbranchens kommunikation med patienter og medlemmer. Samtidig giver systemet mulighed for, at vi hver især kan opsamle relevant information om vores helbred gennem hele livet.
IDEER

Innovation på skolebænken

Jacob Dalbøge, Mads Rodil, Henrik Kristensen og Emil Lykkeskov er handelsgymnasieelever i Vejlby ved Århus og står bag netbutikken OnlineOutwear.dk, der sælger tøj fra det canadiske mærke Stormtech. Forretningen startede som et skoleprojekt i faget innovation, men salget går nu så godt, at planerne er blevet mere ambitiøse.
IDEER

Bliv dus med internettet

Jesper Jørgensen, 42, har startet udviklingen på en ældrevenlig tablet-pc, som skal give den ældre generation nem adgang til internettets mange muligheder. Samtidig skal løsingen optimere kommunikationen mellem de ældre borgere og deres respektive kommuner.
IDEER

Win-win med samfundssind

Rikke Sønder Larsen, 34, har taget initiativ til en ny portal, Samfundsinvestor.dk, der skal hjælpe den offentlige sektor med alternativ finansiering. Samtidig skal et nyt forbrugermærke belønne virksomheder, der finansierer offentlige projekter. Målet er at reducere skellet mellem offentlig og privat.
IDEER

Intelligent nabohjælp

Ole Rich Henningsen, 40, er manden bag en gratis online service, Naboor, der skal hjælpe med at forebygge indbrud. Idéen bygger på tanken om nabohjælp, og rammen er et socialt privat netværk, hvor man trygt kan dele information uden at være bange for, at nogen kigger med.
IDEER

Din grønne købmand

Charlotte Jans har siden 2006 drevet butikken PureGreen, der udelukkende har økologiske og biodynamiske varer på hylderne. Hun styrer butikken ud fra et helt igennem grønt princip, som hun ikke går på kompromis med. Drømmen er at give danskerne muligheden for at vælge kvalitetsprodukter med omtanke.
IDEER

Optimer din biograftur

Ben Johnson og James Hobbis lancerede i november 2010 en ny film-portal, facebook-applikationen Gruvi.tv, der skal gøre det nemmere for biografgængere at holde sig opdateret, vælge film og købe billetter. Målet er at skabe verdens første sociale film-site, der fuldstændig baserer sig på Facebooks netværkstanke.
IDEER

Kærlighed til klassikere

Claus Stig, 41, har startet hvad han selv kalder et kontaktbureau for gamle biler. Det drejer sig om BookAClassic.com, der skal skabe kontakt mellem entusiastiske ejere af klassiske biler og interesserede beundrere, som ønsker at køre standsmæssigt for en dag. Målet er ganske enkelt at få flere klassiske køretøjer på de danske veje.
IDEER

Genvej til bedre fildeling

Tobias Baunbæk, 27, og Mathias Buus Madsen, 23, vandt i foråret Venture Cup’s software-kategori med deres fildelingstjeneste Kkloud.com. Siden har de begge sat datalogi-studiet på standby for at hellige sig udviklingen af produktet. Nu lancerer de tjenesten med en stærkt forbedret funktionalitet under navnet ge.tt.
IDEER

Indbrudstyvens skræk

Leo Laursen, 44, har udviklet låsesystemet Secuyou til trådløs låsesikring af alle standard terrassedøre og -vinduer. Idéen opstod efter et indbrud hos naboen, hvor tyven brød ind gennem et vindue og spadserede ud af en ulåst terassedør. Det nye system skal forhindre den slags i fremtiden.
IDEER

Tjekket tøj i store størrelser

Tina Sørensen, 41, åbnede for et halvt års tid siden webshoppen ByAnnemai.dk, som sælger tøj til store piger og kvinder i størrelse 42-56. Tina Sørensen har betalt dyre lærepenge undervejs, men har nu fundet det rette spor.
IDEER

En hård nød at knække

Regnar Kragh, 37, fik for fire år siden en idé om at importere nødder fra Indonesien. Uden nogen forudsætninger kastede han sig ud i projektet og driver nu virksomheden STC-food, der leverer nødder til danske supermarkeder. Målet er, med hans egne ord, at blive en stor nøddekonge
IDEER

Med bud fra kiosken

Nahi Abou Hantach, 26, og Samer Hachim, 25, har åbnet en kiosk i Odense. Det usædvanlige er, at der ikke blot er tale om en fysisk forretning men også om en webbutik, der leverer varer til kundens dør inden for 45 minutter. Kernen i begge dele af forretningen er kundens helhedsoplevelse.
IDEER

Er der penge i folks mobiloptagelser?

Oliver Nielsen, 20, og Kristian Leider, 25, vil med deres nye videotjeneste 1nyhed.dk tage kampen op mod den internationale sværvægter inden for videotjenester, YouTube.com. 1nyhed.dk skal nemlig give almindelige mennesker mulighed for at tjene penge på de film og billeder, der uploades.
IDEER

Nyt hjælpemiddel til genoptræning

Linea Detterberg, 22, har sammen med sin far, Henrik Detterberg, 44, opfundet redskabet Inimove Complex til genoptræning af hænder, arme og skuldre. Produktet var i første omgang tænkt som et træningsredskab til boksere, men er endt som et hjælpemiddel til genoptræning af patienter, der har lammelser som følge af en blodprop i hjernen.
IDEER

Softwareudvikling med kenyansk islæt

Kristian Mogensen, 35, og makkeren Thomas Hjorth, 36, har i to år drevet virksomheden iSys, som etablerer og driver softwareudviklingsafdelinger for små og mellemstore virksomheder. Det usædvanlige er, at programmørerne arbejder i Kenya, mens alle kunderne er danske.
IDEER

Din mobile cykelsmed

Ole Krabbe Olesen, 64, har skabt et nyt koncept for reparationer af cykler, hvor mekanikeren kommer til kunden i stedet for omvendt. Konceptet kaldes EasyCycling, og målet er at gøre det lettere for Danmarks cyklister at have en køreklar og sikker cykel.
IDEER

Præciser din internetsøgning

Claus Valgren Christensen, 34, er lead developer i en mindre virksomhed og har de seneste år brugt sin fritid på at udvikle søgemaskinen Zooka, der indekserer data anderledes end gængse søgemaskiner. Zooka er lanceret som en beta-version og har på få måneder overgået både Google og Yahoo hvad angår daglige sidevisninger pr. bruger..
IDEER

3D-film til talentudvikling

Thorsteinn Fridriksson, 35, har udviklet Soccertrix.dk, som via 3D visualisering skal give unge fodboldspillere mulighed for at tillære sig verdens bedste tricks og finter. Målet er at få mere teknik og kreativitet ind i dansk fodbold og dermed skabe grundlag for danske udgaver af Ronaldo og Messi.
IDEER

En vellykket fest

Casper Grønbjerg, 35, har de seneste fire år for-midlet opgaver for over en halv mia. kr. via sit site Alttildinfest.dk, der sætter fest-arrangører i forbindelse med fest-leverandører. Han har netop lan-ceret Mygoodparty.com, der skal gøre kontak- ten mellem kunde og udbyder endnu bedre.
IDEER

På vej mod den grønne gren

Bryan Traum er 44 år og uddannet miljø- og udviklingsgeograf. Han har startet Danmarks første bæredygtige varehus, EcoEgo, som også danner rammen om rådgivning i bæredygtig virksomhedsdrift og grøn livsstil.
IDEER

Forretning der bærer frugt

Brasilianske Rafael de Souza Hannisdal er 27 år og har startet den økologisk certificerede fødevarevirksomhed Bramisto. Han har sat sig for at introducere det europæiske marked for nogle af Amazonas’ såkaldte superfrugter, heriblandt açaí og guaraná.
IDEER

Iskold forretning

Færdigfrosne isterninger er konceptet bag firmaet D-ice.nu, der blandt andet solgte flere tons is på Skanderborg Festivalen.
IDEER

Er Japan dit ny marked?

Ayanomimi hjælper danske virksomheder med at få adgang til det japanske marked – og gerne med utraditionelle metoder.
IDEER

Miljørigtig markedsføring

GreenAD sælger reklamér på miljørigtige nøglekort.
IDEER

Mindre bøvl med pakkerne

Kundeoplysninger føres let fra webshop til Post Danmark og GLS’ systemer med Shopeon.
IDEER

Kinesisk kunst på nettet

Udlejningskunst indkøbt billigt i Kina er grundlaget for firmaet LastTouch.dk
IDEER

Fra krise til mulighed

Krisen er en anledning for mange virksomheder til at dreje forretningen mod nye geografiske markeder, nye kunder og nye forretningskoncepter. De virksomheder, som formår at refokusere forretningen og finde mulighederne – selv i en krisetid, har bedst chance for at komme gennem krisen rustet til ny vækst.
IDEER

Kontorfællesskab med personlighed

Republikken på Vesterbrogade i København er et kreativt kontorfællesskab med en kollektiv ånd. 70 iværksættere og freelancere bor og netværker – både fagligt og socialt – på stedet.
IDEER

Historien er gået på nettet

Et københavnsk iværksætterfirma er ved at få succes med en undervisningsportal rettet mod faget historie. Folkene bag håber på at være først på det europæiske marked.
IDEER

Sundt og sjovt

Dansk koldpresset rapsolie. Find ny kæreste via mobilen. Flotte mønstre på tøjet. Golfsjov med en kold bajer til.
IDEER

Bypilot.dk

IDEER

Kontorfællesskab uden for kategori

Det nyåbnede kontorfællesskab ved søerne på Frederiksberg er et seriøst bud på en base til netværksalderens tid-, rum- og trådløse laptopnomader.
IDEER

En lys idé

IDEER

Sådan starter du et mobiltelefonselskab

Måske tror du, at det koster flere milliarder kroner at starte et mobiltelefonselskab. Men det kan gøres meget billigere end det – nogle få hundrede tusinde kroner, og du er i gang.
IDEER

Alle vil sælge vin

Hvis man vil gå ind i historien som iværksætter med en original idé, skal man nok ikke vælge vinbranchen. Der er lige så mange vinimportører i Danmark som i hele USA. Er det fordi der er penge at tjene, eller er det bare på mode at sælge vin? Vi har talt med de store og de små...
IDEER

Svimlende potentiale i 10 Gb internet

10 Gb-fibernetværk til alle husstande kunne skabe unikke rammer for danske it-iværksættere, mener Finn Helmer. Regeringen synes, at det er en privat opgave, så nu er han selv gået i gang.
IDEER

Konkurrenterne får baghjul

Jesper Tikiøb har sammen med sin far etableret et firma, der er en blanding af grafisk virksomhed og eventbureau. Med en solid erfaring fra cykelsporten har Tikiøb skaffet DM i landevejscykling 2004 til hjembyen Hadsten.
IDEER

Byt dig til meromsætning

Medlemmer af Advanced Barter System (ABSI) bytter varer og tjenesteydelser med hinanden i et højtudviklet elektronisk handelssystem. Pludselig kan du købe varer for penge, du ellers ikke ville have.
IDEER

Georg Georgløs'ernes mekka

For folk med gode produktideer er Center for Opfindelser og Kreativitet på Teknologisk Institut et eldorado. Her er man ekspert i at vurdere ideernes kommercielle bærekraft, og har værksted med avanceret udstyr til fremstilling af prototyper og små serier.
Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign