Cxense Display
KOMMENTAR

Rigets iværksættertilstand

En af mine kloge venner har forklaret mig, at man skal acceptere, at man nogle dage er en due og andre dage er en statue. Holder vi fast i det billede, så tror jeg, at rigets tilstand på iværksætterområdet er ved at skifte fra at have været en statue i nogle år til at være en due. Det er ikke på grund af manglende politisk vilje til at gøre noget for iværksætterne, at tiderne har været dårlige, men en global lavkonjunktur er meget hård ved iværksætterne.
KOMMENTAR

Det er svært at spå om fremtiden – men det er nyttigt!

År 2050 bliver året, hvor Danmark skal være 100 procent uafhængig af fossile brændstoffer. Den ambitiøse plan er nu besluttet i Folketinget og betyder, at vi som samfund skal til at prøve nye ting af. Det vil skabe helt nye forretningsområder for iværksættere, men hvad er værd at satse på? Det er som bekendt svært at spå om fremtiden, men Realdania har faktisk gjort et forsøg.
KOMMENTAR

Regeringen gøder jorden for ny vækst

Regeringen arbejder på at forbedre rammerne for iværksættere med bl.a. flere penge til vækstkautioner, kom-igang-lån og eksportfinansiering. Også regelforenkling og uddannelse er blandt indsatsområderne, skriver erhvervs- og vækstminister i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Internationalt udsyn styrker dansk iværksætteri

Iværksætteri og lysten til at etablere egen virksomhed er drivkraften i dansk erhvervsliv. Derfor er det vigtigt at gøre Danmark attraktiv for udenlandske iværksættere, som kommer med ny viden og netværk.
KOMMENTAR

Tænk stort fra start - eller hvad?

Når du er selvstændig / iværksætter har du med garanti bemærket at vækst ofte kommer på banen i medier og politik. Men helt ærligt: hvad kommer det dig ved? Læs fem gode grunde til at tænke stort fra start.
KOMMENTAR

Konkurser rammer hårdt

Der er masser af hjælp til iværksættere på vej op – men absolut ingen hjælp til dem, der går ned. For iværksættere der går konkurs, venter en mental og økonomisk krise. Men behøver det være sådan?
KOMMENTAR

“Du skal være klar til at ofre alt”

Jesper Nielsen, eller Kasi-Jesper i folkemunde, har opbygget sin enorme formue med salg af Pandora-smykker i Danmark og Tyskland, og i de senere år er forretningsporteføljen suppleret med ejerskabet af håndboldklubberne AG København og tyske Rhein-Neckar Löwen. StartupVejle har spist frokost med forretningsmanden, der er blandt talerne på iværksættermessen den 13. maj.
KOMMENTAR

Derfor er netværk vigtigt for iværksættere

Selv om det er svært at måle, viser mange undersøgelser, at et godt netværk kan have stor indflydelse på din forretnings succes.
KOMMENTAR

Stolthed og synlighed skal skabe succes

Gourmet- og fødevareområdet i Danmark er i vækst og har stort potentiale – ikke mindst for iværksættere. Den nystiftede forening “F.O.O.D.” skal fremme og formidle dansk gastromi og kvalitetsfødevarer.
KOMMENTAR

Vakuumpakket iværksætteri

Regeringen gør livet vanskeligt for tech-iværksættere, der har lyst til at blive i Danmark. Det bedste råd er at stikke af til USA, Asien eller passende lande i Europa, skriver serieiværksætteren Arne Winther i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Forretningsplanen er midlet, ikke målet

Forretningsplankonkurrencer kan inspirere studerende til at blive iværksættere – men forretningsplanen er kun midlet, ikke målet, skriver Venture Cups direktør Michael Bak.
KOMMENTAR

Hvad skal vi med iværksættere?

Store virksomheder står for to tredjedele af eksporten og 40 pct. af beskæftigelsen og værditilvæksten i erhvervslivet. Hvad skal vi så overhovedet med iværksættere?
KOMMENTAR

Vækst – et spring fra ti-meter-vippen

De seneste tal fra CVR-registeret tyder på, at iværksættere igen har fået mod på at etablere egen virksomhed, om end der stadig er lang vej endnu. Skal vi som samfund løftes ud af krisen, så ligger en væsentlig del af løsningen hos iværksætterne. Et af de lande, som vi alle kan hente inspiration fra, når vi taler iværksættere og vækst, er USA.
KOMMENTAR

Iværksættere er helte

Erhvervslivet skal hele tiden udvikle og forny sig, hvis vi skal kunne oppebære høje lønninger, skabe vækst og øge produktiviteten. Iværksættere – og særlig vækstiværksættere – spiller en nøglerolle for dynamikken i vores erhvervsliv, skriver økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Ny virkelighed, tak

Iværksættere er omstillingsparate og kan drive en udvikling mod ”organisk virksomhedsførelse”. Men regeringen skal spille med, og nære de rigtige initiativer, skriver Soupanatural-iværksætteren Nicolai Jæpelt.
KOMMENTAR

Aktuelle iværksætter-trends

Den dansk bosatte amerikaner Lori Webb har siden 2008 taget aktiv del i den internationale trendspotting-verden inden for iværksætteri, og arbejder på en større interviewbog med portrætter af iværksættere fra rundt omkring i verden. Her deler hun otte af tidens varme trends med IVÆRKSÆTTERENs læsere.
KOMMENTAR

Kredit eller kapital?

Hvis vi skal have flere succelfulde iværksættere i Danmark, skal hr. og fru Danmark på banen som investorer. Men hvor går man hen, hvis man som lille virksomhed vil sælge aktier i sit nye selskab?
KOMMENTAR

Administrative byrder gør livet svært for danske selvstændige

42 pct. af selvstændige angiver i en undersøgelse, at de har svært ved at efterleve de offentlige regler. Især reglerne for afskrivning volder mange problemer.
KOMMENTAR

En anden måde at tænke udvikling og forretning på

Åbent sind, åbent hjerte og åben vilje. Ikke ord, man ofte hører fra ledelseskonsulenter. Men den mentale indstilling til muligheder kan have store betydning, skriver Lise Damkjær fra Flowgroup.
KOMMENTAR

Vær bevidst om de nødvendige kompetencer, faglige som personlige

Når man starter virksomhed, får man i sandhed brug for alle de kompetencer, man besidder – og flere til. Men når man kender alle opgaver har man også en god baggrund for at ansætte de rette medarbejdere.
KOMMENTAR

Patenter på SU-budget

Burde patentrådgivning, nyhedsundersøgelse og hjælp til ansøgning ikke kunne gøres for under 3.000 kr? Det skriver dir. Torsten Kolind fra Venture Cup Denmark i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

"Never waste a good crisis" - nye muligheder for innovative iværksættere

Krisen rummer mange muligheder for smide, innovative virksomheder, skriver Venture Cups direktør Tine Thygesen.
KOMMENTAR

Mere støtte og færre regler

Der skal mere fokus på støtte til virksomheder, der er begyndt at vokse, og rydes op i reglerne, mener Borgerligt Centrum. Og så ville en ny selskabsform for opstartende virksomheder være en idé.
KOMMENTAR

Hvilke kompetencer er vigtige for iværksætteren - og hvor hentes de?

Det er vigtigt, at iværksættere formår at vælge mellem alle ideerne og satse på dem, der kan komme en givtig forretning ud af, skriver dir. Torben Bager fra IDEA.
KOMMENTAR

Innovation opstår i fællesskab

Innovation er en alt for vigtig opgave til at den kan overlades til ensomme ildsjæle og opfindere alene. Fællesskabet skal tilbage i front på iværksætterområdet, skriver dir. Jens Jonatan Steen fra centrumvenstre tænketanken Cevea i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Kreativitet + business

Alt for sjældent forenes kreative og kommercielle evner i én og samme person. Men hvis kreative og forretningsfolk kunne skabe forretninger sammen, kunne vi nå nye højder, skriver Jeppe Morgenstjerne og Søren Viuff fra One Trick Pony.
KOMMENTAR

Iværksætteriets tabuer

Iværksættere vil hellere fortælle om deres successer end at bede om hjælp, når det ikke går så godt. Men behøver det være sådan, spørger coach Danielle Spogárd i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Stor offentlig sektor kvæler iværksætteriet

En stor offentlig sektor og høje skatter er dræbende for et lands iværksætteraktivitet, skriver direktør Martin Ågerup fra den liberale tænketank CEPOS i denne udgaves kommentar.
KOMMENTAR

Myterne om den akademiske iværksætter

Det står langt bedre til med de akademiske iværksættere, end rygtet siger. De er fremme i skoene, ved hvad iværksættergerningen kræver af dem – og langt de fleste overlever.
KOMMENTAR

Bruger din virksomhed hele hovedet?

Videnstunge virksomheder har et enormt spild-output af ideer. De bør blive bedre til at opfange de ideer, der ikke lige ”passer” ind i det de laver.
KOMMENTAR

Håndværkere klædt på til forretning

Samarbejdsaftale mellem Byggestart.dk og Dansk Iværksætter Forening skal sikre, at nye håndværksvirksomheder klædes på til at drive en sund forretning og opnå kompetencer inden for vigtige områder som jura, kundepleje, bank, forsikring og regnskab.
KOMMENTAR

Vi vil have nye legekammerater

Partnerne bag Zentropa Interaction, Ask Agger og Asta Wellejus, er altid på udkig efter ny inspiration. VVI-netværket giver dem adgang til andre iværksættere med internationale ambitioner.
KOMMENTAR

Vi skal evne at skabe nyt

Danmark bliver overhalet indenom på iværksætteraktivitet, hvis ikke skatten kommer ned og de administrative byrder reduceres, skriver Tina Donnerborg fra Dansk Industri i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Solgt eller lukket?

Fire ud af fem selvstændige regner med at finansiere pensionen med salget af livs- værket. Men kan virksomheden overhovedet sælges – og til en pris, der kan finan-siere alderdommen? Det ser vi på i denne anden artikel om virksomheden som pensionsopsparing.
KOMMENTAR

Selvstændige skal have ret til dækning ved barsel

En separat barselsfond for selvstændige er ikke realistisk, men der findes et alternativ, skriver Håndværksrådets cheføkonom Søren Nicolaisen.
KOMMENTAR

StudieVirksomhed - lær det mens du læser

Jo klogere man bliver, desto dårligere er man til at starte og drive egen virksomhed. Kan det være rigtigt? Og hvorfor starte egen StudieVirksomhed – egentlig?
KOMMENTAR

Hvorfor skal det være så svært

Er alle de myndighedskrav, som iværksættere møder i opstarten, rimelige eller overflødige – og kan de fjernes? Det vil overborgmester Ritt Bjerregaard, Københavns Kommune, se nærmere på.
KOMMENTAR

Gode venner er penge værd

Der er ikke lige meget, hvem du får sparring og inspiration fra. Valget kan aflæses på bundlinien, skriver Tina Donnerborg fra Dansk Industri i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Derfor er kvinder bedre iværksættere

Selvom mænd dominerer landskabet af iværksættere, er mange essentielle faktorer for at få succes medfødte kvindelige fortrin, skriver Amjad Halim fra Dansk Iværksætter Forening.
KOMMENTAR

Iværksætterene er samfundets kulturelle fornyere

Iværksætterne skaber den kulturelle fornyelse og står for de nye ideer, som er forudsætningen for de store selskabers enorme vækst de seneste 30 år, skriver adm. direktør Helge Kaltoft fra Multidata.
KOMMENTAR

Da Danmark fik en iværksætterforening

Dansk Iværksætter Forening blev stiftet i 1985 i regi af Håndværksrådet. Jane Wickmann var med, og fortæller i anledning af foreningens 20 års jubilæum om baggrunden.
KOMMENTAR

Er vi gearet til højteknologisk iværksætteri?

I Danmark er vi ikke gode til at skabe succesfulde forretninger baseret på innovation. Vi har venturekapitalforskrækkelse, men kapitalen er en nødvendig ingrediens, skriver Preben Mejer, der bl.a. er partner i IVS.
KOMMENTAR

Born Global - se verden i helikopterperspektiv

Danske iværksættere skal se verden som deres naturlige legeplads, skriver Jesper Kring, der arbejder med global sourcing.
KOMMENTAR

Landets førende Iværksætterby

Århus har fokus på iværksættere. Byen har en bred vifte af differentierede tilbud og gode orudsætninger for at indfri sit mål om at være landets mest attraktive iværksætterby, skriver byens borgmester Louise Gade i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

En verden af muligheder

Dansk Iværksætter Forening er klar med et nyt principprogram, der identificerer 30 opfordringer for det danske samfund. Formanden har ordet.
KOMMENTAR

Danmark mangler flere veluddannede iværksættere

Hvad skal Danmark leve af i fremtiden, spørger adm. direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss, i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Hvad venter vi på?

Hvorfor har vi ikke så mange iværksættere i Danmark, som vi gerne ville have? Nicolai Seest giver et bud.
KOMMENTAR

Nydanske iværksættere

Indvandrerne tør, der hvor andre giver op. Men vi må hæve uddannelsesniveauet hos de unge indvandrere, så deres selvstændighedskultur kan udmynte sig i mere iværksætteri inden for vidensøkonomien, mener Kim Sejr, der er folketings-kandidat for de radikale.
KOMMENTAR

Det marginale meneske

Alle taler om innovationen og foretagsomhed, men hvor skal den egentlig komme fra? Vores iværksætterkultur afspejler vores værdisystem, og her ligner vi Sydamerika – eliten går ikke iværksættervejen. Flere skal turde være anderledes og blive iværksættere, mener Søren Hougaard i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

EU tager ikke iværksættere alvorligt

Regeringen bør deltage aktivt i EU-kommissionens idé om udveksling af de bedste ideer i Europa, skriver MEP Britta Thomsen (S) i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Gazellesyndromet slår til igen

Vækst i volumen er ikke nødvendigvis et mål, og erhvervslivets blindhed overfor et alternativt vækstpotentiale i mange af de små enmandsvirksomheder er dybt nedslående, mener iværksætteren og den fri agent Abelone Glahn.
KOMMENTAR

Sæt din viden i værk

Det er en samfundspligt at støtte iværksætteri indenfor vidensservice, mener Katrine Dietrich, der er projektleder for det Socialfond-støttede projekt Viden i Værk.
KOMMENTAR

Innovationsmiljøerne skaber værdi

Innovationsmiljøerne virker efter hensigten og virksomhederne er klart tilfredse med de ydelser, som miljøerne og forskerparkerne leverer. Det er nu dokumenteret, skriver formand for Forskerpark-foreningen Christina Hvid i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Den vidensintensive iværksætter ano 2004

John P. Ulhøi giver i dette nummers kommentar en kort og generel karakteristik af de danske videnintensive iværksættere, deres betingelser og samspil med det offentlige.
KOMMENTAR

Danmark i den europæiske iværksætterelite

Anbefalingerne fra Global Entrepreneurship Monitor er i tråd med regeringens indsats, skriver Økonomi- og Erhvervsministeren i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Ny erhvervsserviceordning igen-igen

Regeringens ændring af erhvervs- serviceordningen er uden reelt indhold. Men konstante omlægninger fjerner fokus fra rådgivningen, skriver Jens Krumholt i dette nummers kommentar.
KOMMENTAR

Vi skal leve af markedsorienteret iværksættelse

Købmandsskabets klassiske dyder skal højere op på den politiske dags- orden, mener Søren Hougaard, der er nyudnævnt adjungeret professor ved Handelshøjskolen i København.
KOMMENTAR

Bedre vilkår for videniværksætteren

Videniværksættere går efter regeringens handlingsplan for iværksættere en fremtid med flere muligheder i møde. Mere kapital, mere fokus på iværksætteri i uddannelsessystemet, bedre rådgivning et lettere at genstarte er blandt hovedpunkterne, skriver udviklingskonsulent Niels Hovmand fra Dansk Handel & Service.
Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign