Cxense Display
FINANSIERING

Crowdfunding er 'Det nye sort'

Crowdfunding har længe været populært i USA og Europa, hvor særligt Indiegogo og Kickstarter har nydt stor succes. Men nu begynder crowdfunding-fænomenet også at vokse sig stort i Danmark med platformen Booomerang, hvor iværksættere, kunstnere og foreninger kan rejse penge til at føre idéer og projekter ud i livet.
FINANSIERING

Sådan forbereder du dig til mødet i banken

Som iværksætter har du brug for kapital til at starte din virksomhed. Iværksætteren har snakket med Merete Friis, der er direktør for Jyske Banks erhvervsafdeling på Kgs. Nytorv om, hvad du kan forvente dig af mødet med banken, og hvordan du bedst kan forberede dig. Det er slet ikke så farligt at gå i banken, som du går og tror!
FINANSIERING

Investeringer med englelyd

Har du en rigtig god idé, som du er i gang med – eller drømmer om – at realisere? Og har du brug for assistance i form af rådgivning og kapital? Så læs med her. Tre business angels står klar med kapital, netværk og erfaring. De mangler bare de innovative iværksættere med gode forretningsidéer.
FINANSIERING

Venturemilliarder skaber vækstdrømme

Mange vækstiværksættere drømmer om venturekroner. For få dage siden mødtes venture- og kapitalfonde med investorer fra hele verden, der havde hele 780 mia. kroner med i posen til nye potentielle investeringer. Penge, der skal ende hos danske vækstsuccesser i fremtiden.
FINANSIERING

Er fremtiden lys for danske iværksættere?

Banken vil ikke låne penge til iværksætterne – og de alternative finansieringsmuligheder kan ikke stå alene. På den korte bane er iværksættermiljøet nødt til at løse udfordringen selv.
FINANSIERING

En ny slags venturekapitalist

Christian Walther og hans partnere har startet en kapitalfond som investerer i iværksættervirksomheder. Og så har de startet en vidensbank med iværksætterprojekter og et videnshus med kontorpladser til iværksætterne. Men det er ikke hele tre ting, mener folkene bag – snarere flere vinkler på samme historie...
FINANSIERING

Kapitalfremskaffelse i en krisetid

Fremtiden byder danske SMV’er at skabe en mere differentieret kapitalstruktur til drift, vækst og udvikling – og ikke forlade virksomhedens fundament på en kassekredit og et lån i banken. Alt for få inddrager supplerende finansieringsmuligheder – endnu færre inddrager medarbejder-aktier som en del af kapitalstrukturen.
FINANSIERING

Kapitalrejsning for vækstvirksomheder – myter, trends og den barske virkelighed

Det er ikke nemt at rejse kapital i disse dage. Carsten G. Møller giver her et overblik over situationen og et par gode råd til de kapitalhungrende.
FINANSIERING

Venturekapital på dansk

Den danske venturebranche har ikke meget mere end ti år på bagen – men på den tid er der allerede sket meget. Vi tegner et portræt af en branche, der lige nu venter nervøst på at exitmarkedet tør op.
FINANSIERING

Kreditpakke skal løse kreditklemme

Regeringens kreditpakke på 30 milliarder kroner er ikke kun rettet mod store danske eksportvirksomheder, der er kommet i klemme på grund af krisen. Iværksættere på eksportmarkederne vil også kunne drage nytte af ikke mindst genforsikringsaftaler for op til 10 mia. kr. om året.
FINANSIERING

Ventureselskab med kloge penge

Det nystartede danske ventureselskab Capital+ tilbyder både kapital og erfaring til iværksættere med højt potentiale. Konceptet baserer sig på indskud fra private investorer.
FINANSIERING

Finansiering er største udfordring for nyetablerede værkstvirksomheder

I Ernst & Youngs nye undersøgelse af vækstvirksomheders udfordringer træder især det at finde kapital frem som den helt store opgave, efterfulgt af salg og markedsføring.
FINANSIERING

Bank til tiden - tidens bank?

Hvor skal kapitalen til dansk erhvervsliv findes nu og fremover, når venturekapitalisterne er i bund og bankerne har strammet kreditpolitikken, spørger dir. Susanne Kaufmann fra Dansk Iværksætter Forening.
FINANSIERING

Udlandet forgylder danske vækstvirksomheder

I 2007 investerede udenlandske venturefonde flere penge i danske vækstvirksomheder end i noget som helst andet europæisk lands vækstvirksomheder, set i forhold til landets størrelse. Men følger danske ventureselskaber ikke op og øger investeringerne herhjemme, risikerer vi, at udlandet taber interessen for Danmark igen.
FINANSIERING

Der er masser af kapital til de velforberedte

Iværksættere der ikke kan finde kapital må gøre mere ud af det første møde med investor. Det er nemlig ikke kapital der mangler, siger direktør Dorte Wiene fra Connect Denmark, der om nogen kender situationen her til lands.
FINANSIERING

Fornuften sættes ud af kraft

Nogle leasingarrangementer kan være næsten umulige at gennemskue. Kontrakterne løber ofte i mange år og indeholder en række klausuler, og det kan blive en kostbar affære, hvis man ønsker at komme ud i utide, advarer statsautoriseret revisor.
FINANSIERING

Leasing for begyndere

Leasing kan være en mulighed, når anskaffelsen af forskellige driftsmidler skal finansieres. Men hvad er fordelene og ulemperne, og hvad skal man være opmærksom på? Vi har gravet i en langhåret verden af tal og aftaler.
FINANSIERING

Hvor finder vi nogen at investere i?

Mange iværksættere har problemer med at finde en investor, men det er heller ikke let at være investor på udkig efter iværksætterprojekter at investere i. Vi har talt med tre investorer, der har ledig kapital.
FINANSIERING

Virksomhedspant og fordringspant - vejen til billigere finasiering?

Billige lån kan være en eftertragtet vare for iværksættere. Med indførelsen af to nye antsætningsordninger, »virksomhedspant« og »for-dringspant«, er det regeringens hensigt, at give iværksættere mulighed for at opnå bedre og billigere finansiering af virksomhedsdriften. Vi beskriver her de nye ordninger.
FINANSIERING

Vi talte ikke samme sprog

Iværksætteren Mads Mellergaards bankrådgiver fik nyt job. Den nye rådgiver smækkede pengekassen i.
FINANSIERING

Et spørgsmål om kemi

Tillid er nøgleordet i forhold til banken. Det er i reglen nemmere at få tilladelse end tilgivelse.
FINANSIERING

En god bankrådgiver sidder i maven

Alle iværksættere vil gerne have en god bank. Men kan man over-hovedet dele bankrådgivere op i gode og slemme? Ikke hvis man spørger eksperterne. En god bankforbindelse handler mere om kemi end om renter, og som i alle andre seriøse forhold i livet om ærlighed og åbenhed – fra begge sider.
FINANSIERING

Mens vi venter på kom-i-gang

Der er en god nyhed og en mindre god nyhed til Danmarks iværksættere. Det kedelige først: Regeringens meget omtalte Kom-i-gang lån til iværksættere over hele landet vil tidligst være klar i starten af 2005. Og den gode? Der er allerede gode muligheder for at få finansieret til iværksætteri med de eksisterende Vækstkautioner.
FINANSIERING

De nye kom-i-gang-lån til iværksættere

Bankerne er ofte skeptiske, når iværksættere skal bruge lån til opstart af ny virksomhed. Det er de blandt andet fordi det er svært at kreditvurdere en virksomhed, der endnu ikke kan fremlægge et færdigt regnskab og dokumentere salg.
FINANSIERING

Erfaringer med engle

Kapital og erfaring er to ting, mange iværksættere godt kunne bruge mere af. Iværksætter Allan Kaczmarek (billedet) og hans virksomhed Input Device Development ApS har fået begge dele hos en Business Angel.
FINANSIERING

Kapital - ikke kun i krisetid

I slutningen af 2008 færdiggjorde OECD en rapport om Danmarks vilkår for vækstiværksætteri. Rapporten konkluderer at det går ganske godt, men at visse rammevilkår stadig trænger til eftersyn, heriblandt finansieringsmulighederne.
FINANSIERING

Risikovillig kapital samler støv

Iværksættere kan have svært ved at finde kapital – men selv i en krisetid kan kapitalen også have svært ved at finde iværksættere med nye innovative ideer. Det har fået investeringsselskabet CAT til at gå nye veje for at skaffe aftagere til selskabets millioner.
FINANSIERING

Opbyg et godt forhold til din bank

Når det kommer til stykket, afgør et godt forhold til din bank forskellen mellem en hjælpende hånd og en kold skulder. Kører det hele fint, vil et godt forhold lette processen, der skal til for at låne penge. Så hvordan kan du forbedre dette forhold?
FINANSIERING

Finansiering i en krisetid

Finanskrisen har gjort livet svært for mange virksomheder. Heriblandt er iværksætterne særlig hårdt ramt. Finansiering af innovation eller bare din evne til at arbejde hårdt og kvalitetsbevidst med din idé er ikke i høj kurs hos bankerne.
Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign