Cxense Display
Tilbage til blog oversigten
fredag 2. december 2016 kl. 06:48
Glædelig delecember

 - 50,9 KB

Alle menneskelige relationer og civilisationer bygger på vores evne til at dele med hinanden. Så snart vi kan kommunikere, begynder vi at dele. Vores forældre lærer os som helt små at dele vores legetøj med vores venner. I dag deler vi alt: en historie, et knus, et glas vin, en dans, en ting, sågar vores lejlighed og vores bil. Nogle gange er det gratis at dele, og andre gange betaler vi for det.

Vi har altid haft en stærk delekultur i Danmark og vi er desuden det land i verden, der stoler mest på hinanden. Det skal fejres! Deling giver os lejlighed til at bruge vores ressourcer på en smartere måde, både for os selv, men også for vores fælles planet. Vi sætter bæredygtighed i højsædet ved at hjælpe hinanden. Og hvilket bedre tidspunkt end at fejre delekulturen her i den søde juletid?

Derfor har flere seje startups lavet Delecember: 31 dage hvor vi deler og hjælper hinanden i hverdagen.

Sharing Economy Denmark
Flere danske virksomheder bliver gang på gang fremhævet i Europa som de gode eksempler og eksperter indenfor deleøkonomien, dog får de ikke samme opmærksomhed i hjemlandet. For at højne den danske delekultur er nogle af de danske deleøkonomiske startups gået sammen om at skabe Delecember for at facilitere, at borgerne deler og hjælper hinanden i december måned.

Du kan fx hyre din nabo via meploy til at hjælpe dig med at få fikset de sidste småting i hjemmet inden der kommer gæster til jul, eller finde tøj og legetøj til dine børn via Reshopper, eller gøre dig selv mere troværdig online via deemly, eller købe dine julegaver secondhand og sælge de ting, du ikke længere bruger via Tradono.

Co-founder af Sharing Economy Denmark, Michael Bugaj, fortæller:
»Danmark er et foregangsland på mange områder, men vores deltagelse i deleøkonomien er stadig en ret lav. Der er mange eksempler på danske deleøkonomiske virksomheder, der arbejder på at gøre vores verden bedre og mere bæredygtig. Med Delecember håber vi at kunne inspirere flere mennesker til at tage del i deleøkonomien og gøre Danmark til det gode eksempel på en fair og ansvarlig udvikling af deleøkonomien.«

 

 

 

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign