Cxense Display
Tilbage til blog oversigten
fredag 18. december 2015 kl. 06:54
Iværksætterne på Slottet øger sandsynligheden for succes

 - 101,2 KB

Der er endelig kommet lys i vinduerne på Aalborghus Slot. Seriøse iværksættere er flyttet ind i de fornemme omgivelser og arbejder nu side-om-side på Aalborghus Slot for at øge sandsynligheden for, at netop deres virksomheder bliver fremtidens succeser. De udvælger, motiverer og udfordrer hinanden.

Af Karina Hartmann

Her det sidste års tid, har en række iværksættere i Aalborg fået øjnene op for hinanden. De har oplevet, hvordan den tætte dialog med ligesindede iværksættere, adgang til hinandens netværk og erfaringer kan få deres virksomheder til at vokse hurtigere. Derfor har de nu selv taget initiativ og skabt et professionelt iværksætter-fællesskab på Aalborghus Slot under navnet StartupWorks, kun for de ambitiøse:

» Det er altafgørende for vores initiativ, at vi alle kan bidrage til vidensdelingen. Derfor lægger vi meget vægt på at få de rigtige virksomheder ind. Vi har derfor en screeningsproces, hvor interesserede kan finde en ansøgningsformular på vores hjemmeside, og så bliver inviteret til at præsentere/pitche deres koncept og forretningsplaner foran et udvalg, « oplyser Marc Münzer, Bestyrelsesformand i StartupWorks.

Danmarks eneste Iværksætter-Slot
Iværksætterne har netop overtaget 1.200 kvm på Aalborghus Slot, og kan nu tilbyde at være en del af et stærkt og professionelt fællesskab, hvor der nu både er mulighed for eget kontor, eller et skrivebord i fælleslokalerne.

Aalborghus Slot blev bygget i 1539 af Kong Christian III og er i dag Danmarks eneste bevarede regnskabsslot. » Vi har haft en god dialog med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, som udlejer Aalborghus Slot. De har bakket os op og set fordelene i at give Nordjylland et succes-centrum, « fortæller Lisa Bønsdorff Dalsgaard, Bestyrelsesmedlem og lejer med GoodiePack.com

StartupWorks – det virker!
Succeshistorierne er allerede godt på vej. En af de lejere, som allerede har fået gavn af sammenholdet er Kim Jensen, som netop har fået investering. » Når man dedikerer sit liv til at banke en virksomhed op og gå fra 0 til 200 på meget kort tid, så er det ekstremt vigtigt at kunne trække på erfaringer fra andre. I StartupWorks har vi endda også et fælles mål om internationalisering, « kommer det fra Kim Jensen, lejer med and-ice.com

Iværksætterne vil sammen med eksterne partnere bruge de næste par år på at sætte Slottet i stand, og gøre det til Nordjyllands centrum for succesfulde startups.

Fakta:
Aalborghus Slot er bygget i 1539 af Kong Christian III
StartupWorks overtog Slottet i November 2015
Der er plads til 65 skriveborde, og havdelen er allerede fyldt og reserveret

 

Dansk Iværksætter Forening · NOHO · Flæsketorvet 26 · 1711 København V · CVR: 10172942 · redaktion@ivaerksaetteren.dk · info@ivaerksaetteren.dk
Dudal Webdesign